Daklem, već mi se nebrojeno puta dogodilo da mi ljudi koji probaju moje popećke prilaze/pišu i pitaju kako postižem da se ne raspadaju, kako to da ne upiju ništa ulja, kako je moguće da su tako sočni, pa što stavljam unutra da su tako finog okusa...
Kada su u pitanju kolači i torte, za svoje najmlađe naravno uvijek želimo izabrati najbolje. No doći do zdrave torte koja to uistinu i jest, nije lako!
Svake godine u sezoni paprika guštamo u paprikama punjenim tempehom, seitanom ili tofuom. Ove godine sam jedne takve paprike uslikala i stavila na internet- fotografija je izazvala pravu bujicu komentara, sheranja, upita za recept...uglavnom, divljenje se izražavalo sa svih kontinenata!
Napokon jedan receptić za nešto slano! I napokon jedan receptić bez kuhanja! Za sve one koji vole falafel, a žele izbjeći prženje ili mahunarke, ovo je prava stvar!
Javila mi se želja za hrskavim, zelenim, osvježavajućim povrćem, nešto što će mi dati uzlaznu energiju i pregršt minerala i vitamina koji su mi tooooliko potrebni!
Integralna riža je puno zdravija i ukusnija od oljuštene bijele riže, ali važno ju je ispravno skuhati kako bi bila mekana i ukusna. Evo uputa kako to postići!
Zima galopira, a meni se galopira jedino prema kauču gdje me čeka naš mačak i zdjela s keksićima. Pa da ove godine ne budu svi sa cimetom, odlučila sam se podijeliti sa pučanstvom jedne limun keksiće koji se tope u ustima i griju (moje) srce!