Moja ljubav prema hrani i kuhanju postoji oduvijek. S vremenom, sve ostalo čime sam se bavila istisnula je u drugi plan.
Hrana i sve vezano za hranu moralo je postati ono što radim svakodnevno, nešto o čemu razmišljam neprestano.
Imam sreću raditi ono što volim najviše na svijetu - raditi sa hranom. Pisati o hrani, nabavljati hranu, uzgajati hranu, kupovati, pripremati i posluživati hranu te hraniti ljude oko sebe najkvalitetnijim namirnicama, pripremljenima s ljubavlju i pažnjom. Hraneći druge, hranim svoju dušu.To je moj pristup hrani.
Moja prva kuharska edukacija odvijala se u Istri, u starinskim kuhinjama moje none i babe, mame i tate, teta, susjeda i obiteljskih prijatelja. Sezonski pohodi na gljive, šipak, divlji radič, kestene, koromač, šparoge, školjke - sve je to za mene bila čudesna i neprocjenjiva škola kuhanja.
Život u Londonu i veća izloženost zapadnjačkoj industrijskoj prehrani bio je povod da se okrenem zdravim i prirodnim namirnicama.
Zagrebački studentski život bio je povod da zađem još dublje u područje zdrave i prirodne prehrane.
2004. godine završavam Školu prirodne kuhinje u ustanovi Makronova i počinjem se intenzivno baviti osmišljavanjem i vođenjem seminara i radionica kuhanja, a kreću i moja iskustva rada kao glavnog chefa za veće grupe na raznim programima u Hrvatskoj i inozemstvu.
Surađujem sa stranim chefovima i autorima kuharica, asistiram u velikim kuhinjama, vodim radionice kuhanja na One World Summer Festivalu u Engleskoj. Putujem i učim o novim trendovima u prehrani i usavršavam znanja o svim granama zdrave prehrane: mediteranske, vegetarijanske, veganske, makrobiotičke i sirove prehrane te u svom svakodnevnom radu kombiniram različite stilove pripreme namirnica.
Moja ljubav prema hrani i kuhanju postoji oduvijek. S vremenom, sve ostalo čime sam se bavila istisnula je u drugi plan.
Hrana i sve vezano za hranu moralo je postati ono što radim svakodnevno, nešto o čemu razmišljam neprestano.
Imam sreću raditi ono što volim najviše na svijetu - raditi sa hranom. Pisati o hrani, nabavljati hranu, uzgajati hranu, kupovati, pripremati i posluživati hranu te hraniti ljude oko sebe najkvalitetnijim namirnicama, pripremljenima s ljubavlju i pažnjom. Hraneći druge, hranim svoju dušu.To je moj pristup hrani.
Moja prva kuharska edukacija odvijala se u Istri, u starinskim kuhinjama moje none i babe, mame i tate, teta, susjeda i obiteljskih prijatelja. Sezonski pohodi na gljive, šipak, divlji radič, kestene, koromač, šparoge, školjke - sve je to za mene bila čudesna i neprocjenjiva škola kuhanja.
Život u Londonu i veća izloženost zapadnjačkoj industrijskoj prehrani bio je povod da se okrenem zdravim i prirodnim namirnicama.
Zagrebački studentski život bio je povod da zađem još dublje u područje zdrave i prirodne prehrane.
2004. godine završavam Školu prirodne kuhinje u ustanovi Makronova i počinjem se intenzivno baviti osmišljavanjem i vođenjem seminara i radionica kuhanja, a kreću i moja iskustva rada kao glavnog chefa za veće grupe na raznim programima u Hrvatskoj i inozemstvu.
Surađujem sa stranim chefovima i autorima kuharica, asistiram u velikim kuhinjama, vodim radionice kuhanja na One World Summer Festivalu u Engleskoj. Putujem i učim o novim trendovima u prehrani i usavršavam znanja o svim granama zdrave prehrane: mediteranske, vegetarijanske, veganske, makrobiotičke i sirove prehrane te u svom svakodnevnom radu kombiniram različite stilove pripreme namirnica.
2009. godine objavljena je moja prva kuharica na hrvatskom jeziku Doručak
2010. godine u Americi pohađam dvije velike konferencije o najnovijim saznanjima u zdravoj prehrani:
46.Nobel Conference 'Making Food Good' @ Gustavus Adolphus College i
Healthy Foods Summit 'Food For Thought' @University of Minnesota
2011. pokrećem dugo osmišljavani i priželjkivani projekt Rentaj Chefa koji omogućava svima da u udobnosti svoga doma jedu kvalitetne obroke, da obitelji i prijateljima ponude svježe pripremljena zdrava & slasna, slatka & slana jela ili pak, da u svojoj kuhinji nauče jednostavne ili kompliciranije tehnike pripreme zdravih, cjelovitih i ukusnih jela uz moje upute i vodstvo.
U ožujku 2012. svjetlo dana ugledala je moja prva kuharica na engleskom jeziku Raw Food Kitchen.
Još je nekoliko kuharica u različitim fazama nastajanja i čekaju svoj trenutak.
Uglavnom, neprestano se nešto 'kuha'!