Neovisan portal koji je osmislila i kreirala naša prijateljica Helena, autorica popularnog food-bloga i kuharice.
Tko stvara Okuse? Portal Okusi je neovisan portal koji je osmislila i kreirala Helena, autorica popularnog food-bloga i kuharice. Ivana je iskusna novinarka i gurmanica koja će nam između ostalog, približiti i dalek Afganistan u kojem je živjela. Stefan je jedan od pionira u pisanju o hrani u Austriji i veliki gurman, a Martina izuzetna food fotografkinja iz Lisabona čije će vas fotografije oduševljavati. Tatjana kad ne kuha piše i snima te ne izlazi bez fotoaparata iz kuće i ne propušta dobre motive širom Beča. Gurmanica Masa kuha, piše, testira i preporuča restorane i tržnice. Ana lektorira tekstove i putuje svijetom slikajući hranu. Liječnica Dr. Iva Steirer savjetuje kako prehranom ostati zdrav. Uživajte u raznovrsnosti ovog portala!
Neki su od vas već neko vrijeme znali za Okuse i nikako ih nisu mogli dočekati. Otegnulo se, ali je portal na kraju konačno poprimio oblik koji je i bio zamišljen i zadovoljni smo. Ideje su se množile, broj priloga i suradnika se stalno povećavao. A velik dio suradnika su – food-blogeri, sadašnji ili bivši. Na portalu Okusi oni svoje radove, fotografije i recepte, potpisuju vlastitim imenom i nisu anonimci kao na svojim blogovima. Proslavljena slastičarka Tea Mamut predstavlja svoje recepte i video-recepte, u posebnoj rubrici.
Osim odličnih i višestruko isprobanih recepata, na portalu predstavljamo i našu veliku strast – tržnice, uličnu hranu, putovanja vezana uz hranu kao i lokalne recepte sa svih strana svijeta.
Naše se galerije fotografija svakodnevno pune prizorima iz cijelog svijeta, a mjesečno ćemo objavljivati po jednu veliku putnu temu, praćenu receptima. Beč je prva destinacija koju predstavljamo!
Okusi misli i na djecu! Imamo i poseban kutak za djecu jer su i ona radoznala i vole kuhati: bilo da je to igra kuhanja u dobi od godinu-dvije, u pješčaniku ili dječjoj kuhinjici ili pak ozbiljno, pravo kuhanje prvih jestivih obroka kao što su jaje na oko ili špageti. I oni su budući gurmani, a ranim upoznavanjem s namirnicama i kuhanjem imaju priliku razviti zdrave prehrambene navike, kakve su danas na žalost sve rjeđe.
Trudit ćemo se misliti i na one koji ne smiju ili ne žele jesti sve. Bit će dakle prostora i za vegansku i vegetarijansku prehranu, ali i za prehranu alergičara ili dijabetičara.
Vino, sirevi, masline, restorani, festivali i knjige… … su još neke od tema kojima će se Okusi baviti. Želimo vam predstavljati i male proizvođače i njihove proizvode. U planu su Okusi i na njemačkom jeziku, što proizvođačima i oglašivačima iz naših krajeva može omogućiti predstavljanje u zemljama njemačkog govornog područja.
Približavat ćemo vam i kuhare i slastičare, blogere i autore knjiga, fotografe i još mnogo drugih zanimljivih ljudi koji se bave hranom.
Provjerite naš team – Uredništvo i suradnici.