Valentino torta

Objavljeno 14.02.2014.

Jednostavan recept za vrlo ukusnu tortu mogao bi inspirirati i vašu bolju polovicu da se okuša u pečenju slastica. A ako mu prvi pokušaj ne ispadne vizualno savršen, uvijek ga možete dotjerati jagodama i šlagom.

Što mi je potrebno?

  • 4 jaja
  • 110 g šećera
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 80 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
  • 2 žlice Krušnih mrvica Podravka
  • ½ žličice Praška za pecivo Dolcela
  • 3 žličice narančina soka
  • 150 g Lino lada nougat
  • 300 g jagoda

Priprema

Vrijeme pripreme: 60 min

Složenost pripreme: Jednostavno

  • Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, pa umiješajte otopljenu čokoladu.
  • Brašno pomiješajte s krušnim mrvicama i praškom za pecivo.
  • U pripremljena jaja umiješajte narančin sok i smjesu brašna.
  • Dno kalupa za tortu u obliku srca obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu za biskvit.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40-45 minuta.
  • Kolač izvadite iz kalupa i ostavite hladiti.
  • Ohlađeni kolač premažite Lino ladom nougat pa po njemu rasporedite narezane jagode.

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Kolač možete pripremiti i s drugim voćem po želji.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing