Valentino torta
Jednostavan recept za vrlo ukusnu tortu mogao bi inspirirati i vašu bolju polovicu da se okuša u pečenju slastica. A ako mu prvi pokušaj ne ispadne vizualno savršen, uvijek ga možete dotjerati jagodama i šlagom.
Što mi je potrebno?
- 4 jaja
- 110 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 100 g čokolade za kuhanje
- 80 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
- 2 žlice Krušnih mrvica Podravka
- ½ žličice Praška za pecivo Dolcela
- 3 žličice narančina soka
- 150 g Lino lada nougat
- 300 g jagoda
Priprema
Vrijeme pripreme: 60 min
Složenost pripreme: Jednostavno
- Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, pa umiješajte otopljenu čokoladu.
- Brašno pomiješajte s krušnim mrvicama i praškom za pecivo.
- U pripremljena jaja umiješajte narančin sok i smjesu brašna.
- Dno kalupa za tortu u obliku srca obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu za biskvit.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40-45 minuta.
- Kolač izvadite iz kalupa i ostavite hladiti.
- Ohlađeni kolač premažite Lino ladom nougat pa po njemu rasporedite narezane jagode.